انواع آتش و سیستم های اطفای آن

انواع آتش و سیستم های اطفای آن

جهت خرید و مشاوره با شماره 09120203254 تماس بگیرید

آنچه در این صفحه میخوانید!

آتش در انواع مختلفی رخ می‌دهد

آتش می‌تواند در انواع مختلفی رخ دهد، اما در هر صورت، آتش خطر جدی ایجاد می‌کند و می‌تواند آسیب جدی به انسان‌ها، محیط زیست و تمامیت ساختمان‌ها و تجهیزات برساند. می‌تواند به صورت مکانیکی مانند آتش شعله‌ور، آتش پرتابی یا به صورت پنهان مانند آتش سایه‌بر رخ دهد. هر نوع آتش نیازمند روش‌های اطفاء خاص و متناسب است تا بتوان آن را کنترل و خاموش کرد.

آتش در انواع مختلفی رخ می‌دهد

انواع آتش سوزی

  •  آتش جامد:

شامل سوزش مواد جامد مانند چوب، کاغذ، پارچه، پلاستیک و غیره است. این نوع آتش بسیار رایج است و معمولاً در ساختمان‌ها و فضاهای داخلی رخ می‌دهد

  •  آتش مایع:

این نوع آتش شامل سوزش مواد مایع مانند بنزین، نفت، الکل، حلال‌ها، روغن و غیره است. آتش مایع معمولاً در صنایع شیمیایی، نفت و گاز، آشپزخانه‌ها و سایر مکان‌هایی که با مواد قابل اشتعال سروکار دارند، رخ می‌دهد.

  •  آتش گازی:

آتشی است که از سوزش گازها ناشی می‌شود. برخی مثال‌های از آتش گازی شامل سوزش گاز طبیعی، گاز شهری، پروپان و بوتان می‌باشد.

  •  آتش الکتریکی:

این نوع آتش بر اثر جریان الکتریکی و قوس الکتریکی در سیستم‌های برقی و الکترونیکی رخ می‌دهد. این آتش معمولاً در دستگاه‌های الکترونیکی پرقدرت، تاسیسات برقی و سیستم‌های برقی صنعتی رخ می‌دهد.

  •  آتش شیمیایی:

شامل سوزش مواد شیمیایی مختلف مانند اسیدها، قلیاها، حلال‌های شیمیایی و غیره است. آتش شیمیایی معمولاً در صنایع شیمیایی، آزمایشگاه‌ها و محیط‌هایی که با مواد شیمیایی سروکار دارند، رخ می‌دهد.

آتش در انواع مختلفی رخ می‌دهد

سیستم‌های اطفای حریق مهم‌ترین انواع آنها :

  • سیستم‌های اطفای آب:

این سیستم‌ها شامل استفاده از آب به عنوان عامل اطفاء حریق است. مانند اسپرینکلرها که آب را در صورت بروز حریق به صورت اتوماتیک منتشر می‌کنند و با کاهش دما، اطفای حریق را آغاز می‌کنند.

  •  سیستم‌های اطفای گاز:

در این سیستم‌ها، گازهای خاصی مانند دی‌اکسید کربن (CO2)، گاز هالون‌ها و گازهای خنک‌کننده استفاده می‌شود. این گازها با خنک کردن منطقه و کاهش غلظت اکسیژن، حریق را خاموش می‌کنند.

  •  سیستم‌های اطفای خشک:

در این سیستم‌ها از مواد خشکی مانند پودر آبی، پودر شیمیایی و فوم خشک استفاده می‌شود. این مواد با مهار فرآیندهای سوختنی مانند آتش، حرارت و اکسیژن، حریق را کنترل می‌کنند.

  • سیستم‌های اطفای روغن:

برای ساختمان‌ها و فضاهایی که با روغن‌ها و مواد قابل اشتعال دیگر سروکار دارند، سیستم‌های اطفای روغن مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سیستم‌ها معمولاً شامل سیستم‌های اسپرینکلر خشک، رشته‌های اطفاء خشک و اسپری روغن هستند.

  •  سیستم‌های اطفای گازی:

در برخی موارد خاص مانند فضاهای الکتریکی و حساس، از سیستم‌های اطفای گازی مانند هیدروژن، ارگون و گاز نیتروژن استفاده می‌شود. این گازها با کنترل غلظت اکسیژن و از بین بردن عامل احتراقی، حریق را خاموش می‌کنند.

سیستم‌های اطفای حریق مهم‌ترین انواع آنها :

کلام آخر

مهم است که انواع آتش سوزی را بشناسیم و سیستم‌های اطفای حریق مورد نیاز در ساختمان‌ها و فضاهای مختلف نصب و نگهداری شوند و همچنین اقدامات پیشگیرانه مناسبی در نظر گرفته شود تا حریق‌ها به حداقل رسیده و خسارات آنها کاهش یابد. همچنین، باید آموزش‌های اطفای حریق و رفتار در مواجهه با حریق را در نظر داشته باشیم تا در صورت بروز حادثه، بتوانیم به صورت سریع و ایمن به اطفای آتش بپردازیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یکشنبه بستن
شنبه 10:00 صبح - 07:00 عصر
یکشنبه 10:00 صبح - 07:00 عصر
دوشنبه 10:00 صبح - 07:00 عصر
چهارشنبه 10:00 صبح - 07:00 عصر
پنجشنبه 10:00 صبح - 07:00 عصر
جمعه 10:00 صبح - 07:00 عصر